Rapoo- It solutions & Corporate template

קיבוץ ברעם הוא בית לחבריו, ילדיו והמבקשים להצטרף אליו.

 הקיבוץ מתנהל על פי עקרונות הדמוקרטיה הישירה, כך שהחברים בוחרים ומשפיעים על אורחות החיים. על מנת לקיים אורח חיים דמוקרטי מעין זה יש לנו מספר מוסדות קיבוציים:

1. שיחת הקיבוץ

שיחת הקיבוץ היא המוסד הקיבוצי הדמוקרטי העליון. הזכות להשתתף בשיחת הקיבוץ ניתנת לכלל החברים והמועמדים. הנושאים לדיון מועלים ע"י המזכיר, בעלי תפקידים והצעות פרטיות של חברים. כל אחד רשאי להתבטא, להשפיע ולשכנע. זכות ההצבעה וההכרעה היא בידי החברים. שיחת הקיבוץ מתכנסת אחת לשבועיים באולם חדר האוכל. מרבית הנושאים מוכרעים ע"י הצבעה ישירה וגלויה. נושאים אישיים המובאים לשיחה ומינויי בעלי תפקידים מרכזיים מאושרים בהצבעה חשאית ע"י המשתתפים בשיחת הקיבוץ (הצבעה בקלפי). קבלה לחברות ומועמדות ונושאים עקרוניים משמעותיים מוכרעים בהצבעה חשאית כללית, בהשתתפות כל החברים המעונינים, בתום שיחת הקיבוץ ולמחרת במהלך היום(הצבעה בכללפי).  תוצאות ההחלטות מפורסמות על לוח המודעות.

2. מזכירות חברתית

3. מזכירות כלכלית

4. מזכירות מתאמת

5. רשויות וועדות

המבנה האירגוני של ברעם מושתת, כאמור, על רשויות המרכזות תחתן תחומי אחריות.

 ישנן שתי רשויות על: רשות חברתית, בהנהגת המזכיר ורשות כלכלית בהנהגת מרכז המשק וכן רשות מטה שהיא רשות משאבי אנוש.משאבי אנוש מופקדים על תחומי העבודה והפרנסה, השכלה, עובדי חוץ ומינויים. תחת הרשות החברתית נמצאות רשויות הרווחה, חינוך, תרבות, פרט צעירים וקליטה.  באופן כללי, הרשויות מופקדות על קידום התחומים עליהן אחראיות ופיתוח תחומים אלו כמו גם להענות לצרכי החברים. הן עובדות במסגרת תקציבית עליה מחליטים מדי שנה ומגישות גם תוכנית השקעות בתחום. באחריותן להכין ולבצע תוכנית עבודה ולשמור על מסגרת התקציב. ברשויות כולן יושבים חברי הקיבוץ ומועמדים הרוצים לתרום ולהשפיע על איכות חיינו המשותפים והאישיים.

חיי הקיבוץ ביום יום

עבודה ופרנסה -   בברעם חלה חובת עבודה ופרנסה על כל החברים והמועמדים עד לגיל הפרישה. עם הגעת החברים והחברות לגיל הפרישה הופכת החובה לזכות. ככלל, שבוע עבודת החברים מורכב מ-5 ימי עבודה, יום חופשי ושבת. קבענו לנו מכסה שנתית של ימי עבודה של 260 ימים. הכללים נכונים לגבי נשים וגברים כאחד. רוב חברי הקיבוץ עובדים בקיבוץ, בענפים השונים: חקלאות, תעשייה, עסקים זעירים ויזמויות, חינוך ושירותים אחרים. חלק מהחברים עובדים מחוץ לקיבוץ. איש איש על פי בחירתו, בהתאם למקצועו, ובהתאמה לצרכי המערכת. כל הכנסות החברים שייכות לקיבוץ ומועברות אליו לקופה המשותפת. החברים מקבלים את צרכיהם מהקיבוץ בהתאם לצרכיהם. כל זאת על פי העיקרון של "כל אחד נותן כפי יכולתו ומקבל על פי צרכיו" - ובהתאמה לשנת 2005, כמובן...על כל תחום העבודה, הפרנסה וההכשרות לאלו מופקדת רשות משאבי אנוש

דיור - הדירות בקיבוץ הן רכוש הקיבוץ וניתנות לשימוש החברים והמועמדים. הגודל הסטנדרטי לדירות הקבע, אותם מקבלים חברים בעלי וותק וגיל הקבוע בתקנון, הוא בסביבות 115 מ"ר. המבנה הפנימי נקבע ע"י הדיירים וכולל בדרך כלל שתי מערכות שירותים, חדרי שינה (הורים וילדים) וחדר מגורים. הקיבוץ נמצא בשיאו של מהלך הגדלה ושיפוץ כל דירות החברים והתאמתם לסטנדרט שנקבע כמו גם בניית שכונה חדשה לחברים הצעירים המצטרפים אלינו.

בריאות ורווחה - רשות הרווחה מופקדת על עניני הבריאות, סיעוד, הגיל השלישי, יעוץ, ועוד. גם נושא זה, על הבטיו השונים, כמו רוב תחומי חיינו, שייך לתחום הצריכה המשותפת, על פי העקרון של "כל אחד על פי צרכיו".

חינוך - חינוך משותף - מערכת החינוך בברעם מאורגנת ברשות חינוך האחראית על מספר "מחלקות": הגיל הרך (מבית התינוקות ועד הגן);חברת הילדים (החינוך הבלתי פורמלי בגיל בית הספר היסודי); ונעורים (חינוך בלתי פורמלי לנערי חטיבת הביניים והתיכון - כולל תנועת הנוער "השומר הצעיר"). רשות החינוך אחראית, כאמור, על מערכת החינוך כולה - שכבות הגיל השונות וכן תחומים הנוגעים בחינוך כגון: טיפול פסיכולוגי, חוגים והעשרה, פינת חי ועוד. בית הספר היסודי בו לומדים ילדי ברעם הוא  ביס' "נוף הרים" שבקיבוץ סאסא יחד עם ילדי המועצה האיזורית מרום הגליל. כתות ז' עד יב' לומדים בבית הספר ברנקו וויס ע"ש אנה פרנק - בית הספר התיכון שבקיבוץ סאסא ולומדים בו הנערים ממושבי המועצה האיזורית מרום הגליל והקיבוצים סאסא, ברעם ויראון.

תרבות, חגים, תרבות הפנאי - תחת רשות התרבות נמצאים כל תחומי התרבות כולל חגים, סרטים ומופעים, ספורט, תרבות הפנאי וחוגים, ספריה, מועדון לחבר ועוד. אנו שוקדים על פיתוח חיי תרבות אישיים וקהילתיים. "בית העם" (אולם המופעים שלנו) משמש גם כאולם איזורי להצגות מינויים לתושבי מרום הגליל, מופעי בידור וכן להקרנות סרטים (מהחדשים ביותר שמוקרנים בבתי הקולנוע בארץ) לחברי ברעם והקיבוצים השכנים השותפים אתנו בעלויות. אנו מציינים יחד את כל חגי ישראל ויש לנו גם חגים משלנו (כמו "חג המטע"), חתונות, ועוד. חברים פעילים בחוגים המתקיימים בבית וחוגים באיזור. יש לנו חדרי כושר, אולם ספורט ובריכת שחיה (בקיץ בלבד), פאב מקומי, ומפגש בלתי אמצעי במועדון לחבר על קפה ועוגות. יש לנו גם ספריה עדכנית וספריית וידאו וDVD. בברעם נמצא גם "מוזיאון בר דוד לאומנות יהודית" ובו תערוכות משתנות מהאוסף העשיר ותערוכות מתחלפות ומפגשי אמנות עם אמנים-יוצרים ישראלים.

תקציבים, רכב, וכו' - רשות הפרט מטפלת ומקדמת את תחומי הרווחה האישית והנושאים התקציביים האישיים למיניהם. לכל חבר וחברה יש תקציב אישי להוצאות פרטיות. התקציב מיועד בעיקר להלבשה והנעלה, קניות בכלבו, נסיעות לחו"ל וחופשים וכל מה שחשקה נפשנו בעצם (בהתאם לאפשרויות)...מלבד התקציבים ישנם שירותים לחבר כמו: כלבו, "בוטיק", שירותי קוסמטיקה, ספרות ועוד. אנו מקיימים מכבסה משותפת שיחד עם ה"קומונה" (המכונה בקיבוצים מסויימים "מחסן בגדים") נותנות שירות נוח ונעים. אנו מביאים את הבגדים למכבסה ומקבלים אותם נקיים, מקופלים ומגוהצים בתאים המשפחתיים. לנו נותר לבוא ולקחת הביתה... כל החברים, המועמדים והחיילים זכאים להשתמש ברכבי הקיבוץ לצרכיהם השונים: לעבודה, לבילוי ולחופשות. יש לנו צי גדול של מכוניות קטנות וגדולות והשימוש בהן הוא על פי הזמנה מ"סידור הרכב" (הממוחשב) וחיוב במחיר שנקבע לק"מ. על נסיעות בתחבורה ציבורית אנו מקבלים החזרים, תמורת הגשת כרטיסים.

חדר האוכל - מרכז חיים, מעין לב הקיבוץ. באופן פיזי נמצא במרכז הקיבוץ. חדר האוכל משמש למפגש חברתי, מרכז לסידורים, דאר, לוח מודעות, תרבות ועוד...   אה..וכן: שלוש ארוחות ביום, שבעה ימים בשבוע. וגם כמה ארוחות בין לבין. בערב שבת יש ארוחה חגיגית, חמה ומשובחת עם מפות לבנות ופרחים - כמו שצריך. חדר האוכל, בהתאם לאורח החיים השיתופי של ברעם אינו מופרט ומיועד לאוכלוסיה המקומית בלבד ואורחיהם.

כמה מילים מהמילון מקומי

הקמה - משמעו: אחר הצהריים. מושג בעל שתי משמעויות עיקריות: שעות אחר הצהרים בבית הילדים (14-16) ושעות אחר הצהרים בבית ההורים. שימוש:  "כבר נגמרה ההקמה? אפשר ללכת להורים?"  "מי המקים היום?"

השכבה - מושג מימים עברו...עד שנת 1995 ישנו ילדי ברעם כולם (מבית התינוקות עד לגיוסם לצבא) בבתי ילדים. לזמן שבו הביאו את הילדים לישון בבית הילדים קראו "השכבה". שימושים: "מי המשכיב היום?" "היום ההשכבה בשעה 19:30".

חדר - כינוי לבית ההורים. עוד מזמן שבאמת היה רק חדר...

המחסן של עמרם - מבנה מהימים הראשונים של הקיבוץ, היה אז בשולי הקיבוץ, ליד האיזור המשקי. שימש לאחסון אספסת, למחסנים ולמגוון שימושים. כיום נמצא ממש במרכז הקיבוץ, משמש כיום בעיקר כנקודת ציון חשובה (למשל למשלוחי פיצה "נפגש ליד המחסן של עמרם..."). טרם הוחלט על גורל המבנה בעתיד.

בית העם - אולם המופעים של הקיבוץ. באולם זה מוקרנים מיטב הסרטים (בשיתוף עם קיבוצי האיזור), הצגות ומופעים (כאלו המיועדים לחברים בלבד אך גם כאלו המיועדים לכל הרוכש כרטיס). כמו כן, אנו מקיימים בבית העם טקסי חתונה ובר מצווה לחברי וילדי הקיבוץ ועוד אירועים תרבותיים שונים ומגוונים.

כל-בו -  החנות המקומית. משמש לאוכלוסיה המקומית בלבד (כולל מתנדבים) ועל כן אין מכירה בכסף אלא רישום בתקציב.

בוטיק - שם לחנות שלנו, המיועדת לאוכלוסיה המקומית בלבד (אין שימוש בכסף אלא רישום בתקציב). הבוטיק נמצא בצמוד ל"קומונה" וניתן לקנות בו בגדים, מצעים, מגבות, לבנים ועוד.

משק, "משק חי" - פינת חי. מעין גן חיות קטן המשמש לבילוי ולימוד.

"אין לול", "ותיקן", "קומותיים", "צפונית" -  שמות של שכונות בקיבוץ. (התוכלו לנחש על פי מה ניתנו השמות?)

פיאצה- הפיאצה נמצאת במרכז הקיבוץ ממש. זוהי רחבה גדולה ומרוצפת המחברת בין חדר האוכל, המועדון לחבר ובית העם. מהווה מקום למפגש ושיחות, "פינה" למעשנים, למשחקי ילדים ולעיתים מתקיימים בה גם אירועים וטקסים.

פואייה- אולם הכניסה לבית העם.

חג המטע - אירוע חגיגי המתקיים מדי שנה עם סיום עונת הקטיף במטעים, בדרך כלל בחג הסוכות. חגיגה שהיא מסורת וכיף אמיתי. במסגרת החגיגה, בנוסף לסיכומים, נאומים וברכות, ישנו "ריקוד האפרונים" המפורסם, תהלוכת טרקטורים, משחקים וכיבוד.

קומונה - שמו של המקום בו מטפלים בכביסה הנקייה- קיפול, גיהוץ, ואף תיקונים ביד ובמכונה.

"שיאון"- שמו של העיתון המקומי.

 

baram abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות